Helg imorrn!

Yes! Och kärleken kommer hit!! =) Såå härligt att äntligen ses igen!

Imorgon ska vi ha dekantering i skolan (visst fan, skulle ju ha ljusstake med oss också...hmm, undrar om jag har nån sån?? ) sen lite spanska och ekonomi, (fast i omvänd ordning) och sen är dan slut! Hem en sväng, ska handla lite också, och sen strax innan åtta kommer min älskling hit! Myspys i helgen!

På fredag ska Tobias klippa sig, han fick en rabattkupong av mig... =) Sen vetesjutton vad som händer i helgen, ska ialla fall till kyrkan på lördag och tända ljus, sen är helgen helt öppen för vad vi kan tänkas hitta på!

Lite spanskaplugg nu kanske? Får se om jag orkar..

Tjingeling

//Fiia

Imorgon kommer du äntligen! Ååh, vad jag längtar! <3

Tisdag, Bordeauxviner, Fika, Åskväder

Jahapp, tisdag idag då, imorrn är det onsdag, och sen kommer kärleken! =D
Idag har vi provat fem olika viner från Bordeaux, ett vitt, tre röda och ett sött. Mycket intressant att känna skillnaden beroende på var i Bordeaux vinet är odlat, och vilken årgång det är! Bordeauxviner är överlag mycket bra viner, men finns ju några som är bättre än andra, fick testa ett 700:- vin idag, häftigt att jämföra med ett vin som "bara" kostar runt hundralappen! Jag tyckte definitivt att Sauternes-vinet (sött vitt vin) var gott, men större delen av klassen tyckte det var för sött. Inget vin man hinkar i sig, men absolut gott till ost eller äppeldesserter! =)

Efter skolan tog vi en tur till systembolaget och köpte vin till på torsdag då vi har dekantering. Ann-Sofie fick köpa åt mig då jag ju inte har åldern inne...Jäkligt att hon gör sig skyldig till lagning för att jag ska kunna studera! Men men... Sen blev det en låång fika på Morfars med Patrik, Alex, David och Ann-Sofie. Mycket trevligt och avslappnat!

Åå, just det, jäklar vilket åskväder det var inatt! Vaknade vid tolv av värsta smällen precis ovanför huset...Rusade upp, drog ur datorn och tv:n, tillbaka till sängen, och somnade som en stock igen =) Var även världens hagelstorm tidigare på kvällen, väldigt mysko oktoberväder!

Räknar ner dagarna tills kärleken kommer hit, längtar som fan! Bara mys hela helgen!

Nu ska jag fortsätta kika på Rosa-bandet galan, har bidragit med några kronor, BIDRA NI MED! Man ska inte säga att det aldrig kan hända mig, eller någon i min omgivning, det kan hända vem som helst! Så tänk på er själva, er familj och era barn. Inget kan göra allt, men alla kan göra något!!

Tjingeling

//Fiia


Ja, Yes, Fyfan vad bra jag är!

Haha, glad glad! Och stolt! Fick tillbaka spanska-provet som vi gjorde förra veckan idag, och gissa vad? JAG FICK VG! Så lättad, trodde verkligen inte att det skulle gå så bra! Skönt skönt! Nu är det bara resultatet på vinprovet jag våndas, tror inte det gick lika bra...MEN, det visar sig när vi får tillbaka dom, när nu det blir...

Annars så har dagen bestått av MASSOR av information om Bordeaux, är enormt mycket att lära sig. Många olika klassificeringar, indelningar av själva distriktet (som tex landskap, exempelvis Haut-Medoc, och i landskapet finns kommuner, tex Saint Esteph, och i kommunen finns städer, som då symboliserar vinslotten/gårdarna).
Det är väldigt intressant, och när man nu har grunderna i vintillverkning så förstår man så mycket mer! Men det är också det jobbigaste distriktet, men kan man Bordeaux så kan man resten också. Om man ska tro Eliza!

Har pluggat en del sen jag kom hem, bla en hel del druvor, och en del spanska. Har egentligen ekonomi till imorgon också, men den gjorde jag i helgen, tack och lov!

Måste införskaffa två flaskor vin till på torsdag också, vi ska ha dekantering. Men vi ska helst ha röda viner, och jag dricker helst vitt...Men det får nog bli en av var, så kanske jag kan göra gryta på det röda. Får ställa det i kylen! Ska bara hitta någon som har tid att köpa dom åt mig, men det går nog att fixa imorrn hoppas jag!

Ska glutta lite mer på Miami Ink nu, och sen försöka plugga lite mer...Eller nej, skulle ju titta på Design Simon & Thomas också...Så pluggandet blir efter det!

Tjingeling

//Fiia

Önskar att vi bara kunde åka iväg någonstans, bara du och jag. Tänk om man vore rik! Men, i vilket fall som helst, Älskar dig som fan! <3

Rain keeps falling...

Och allting är så jäkla grått! Det märks att vi gått över till vintertid... Det ösregnar ute, vilket gör det jäkligt grått inne också, har krupit upp i soffan med duntofflor, filt en kopp te och vinboken (som jag för övrigt pausar från just nu) och med tända ljus på bordet. Det enda som saknas är lite mänsklig värme och kärlek! Men nästa helg så...

Altinerar pluggandet av Bordeaux-kunskap och ekonomi med titt på tv och surfande på nätet. Däremellan slinker det då och då ner en bit morotskaka också... =) Gott!

Ska snart avbryta pluggandet med att måla lite glas, om mina ögon hänger med på det. Igår när jag målade lite hade jag väldigt svårt att bedöma avståndet mellan penseln och glaset. Så det kanske blir glasögon ändå?! Helst inte, är en onödigt stor kostnad för en stackars student som mig...

Nehepp, back to plugg!

Tjingeling

//Fiia

Älskar dig så otroligt mycket. Blir bara mer och mer säker på att det är dig jag vill dela mitt liv med! Tack för att du finns! <3<3

Morotskakbak!

Japp, men har inte smakat på slutprodukten än, den står i kylen och stelnar...Vill ha NU! Fick sånt sjukt sug efter mammas morotskaka, så fick lov att ringa och be om receptet =) Finns massa olika recept på nätet, men ingen som är likadan som mammas, dom flesta är det mjuk glasyr på, och jag vill ha den hård! Så nu står den där i kylen och väntar på att ätas upp...Hoppas den smakar lika bra som den ser ut!

Sov riktigt lääänge idag, skönt skönt! Sen har jag tvättat en maskin, gått en promenad i blåsten ner till Ica, och sen pluggat lite. Och sen mitt i alltihopa bakar jag! En typisk helg hos mig, allting görs samtidigt, och flikar in i varandra...

Ska fortsätta plugga lite, måste nog äta nått också...Har köttfärs kvar från igår, får bli nått på den...kanske bara lite grönsaker och cremé fraiche till, och lite riven ost....*mums* Sen ska jag smaka på kakan! Haha, vad tjock jag känner mig, sitter här och pratar gottesaker som bara den....Men ibland blir suget stort...Fördelen är ju då att man kan baka det själv = jag vet vad som är i, inga konstgjorda äckelpäckelingredienser!

Sen lunch nu!

Tjingeling

//Fiia

Älskar dig! <3

Det är inte så illa som jag trodde

Men ändå så finns det där. Var till optikern idag, och det konstaterades att jag har astegmatiskt (?) brytningsfel på båda ögonen, dock sämre på vänster. Sen har jag även närsynthet alternativt långsynthet, beror på åt vilket håll man vänder det. Endera har jag 0 på vänster och +0,25 på höger, eller 0 på höger och -0,25 på vänster. Marginalen är så liten så är svårt att avgöra. Pär var osäker på om det skulle hjälpa att skaffa glasögon, om det verkligen är därför jag har ont i huvudet. Han ville att jag skulle känna efter hur mycket jag besväras, om jag har konstant huvudvärk, för i såfall testar vi med glasögon för läsning. Han tyckte att det var osäkert att skaffa glasögon för ett par tusen, om dom ändå inte gör någon skillnad! Skönt med en optiker som ser till kundens bästa och inte enbart till sin egen försäljning och ekonomi! Trevlig var han!

Var även in till Fridolfs och skrev under papperen för Lia´n, Bo verkade himla trevligt, så hoppas att jag kommer trivas!
Blev en liten shoppingtur i väntan på optikerbesöket, två tröjor, lite underkläder och lite annat småpyssel blev det! Nice Nice!

I lay all my love on you...

Ska fortsätta titta på Idol nu, trevligt med Abba-låtar!

Tjingeling

//Fiia

You are my big love <3

Första spanska-tentan avklarad!

Yes, nu har vi klarat av den också! Den kändes också bra, och ett godkänt har jag nog fått ihop i alla fall! Skönt att ha den avklarad! Sen hade vi "bara" två timmars ekonomi, som enbart är en upprepning på det jag gjort tidigare, och efter det hade vi mycket givande disskutioner angående service på olika avdelningar inom Hotell & Restaurang branschen. Mycket lärorikt att höra hur olika avdelningar ser på saker, och hur man kan göra för att samarbeta bättre! Alla tar för sig väldigt bra i disskutionerna också, vilket är himla roligt!

Efter att vi slutat tog vi en sväng ner på stan, Lisa och Alex köpte varsin halloweendräkt till nästa vecka, och sen blev det lite "afterschool" på Morfars. Mysigt! Amanda och Angelica hakade också på, och lite senare kom David. Trevligt trevligt, synd att dom flesta fick lov att fara iväg så tidigt! Får göra "tradition" att myspysa lite för varje månad som gått!

Gjorde ugnspannkaka när jag kom hem, i pajform =) Såg ut som ett pitabröd innan den var färdiggräddad, men den blev god till slut!

Imorgon ska jag in till stan till tio-tiden, ska träffa Bosse på Fridolf´s, och sen vid halv två ska jag till Lindströms och kolla synen. Ska bli skönt att reda ut om det är därför jag får huvudvärk!
Däremellan blir det nog en liten shoppingtur, inget märkvärdigt dock!

Ska kika lite på tv nu, och prata med kärleken

Tjingeling

//Fiia

Älskar dig mer än du kan ana! Du är den finaste mannen som finns på denna jord, tack för att du alltid finns vid min sida!
Saknar dig <3

Spanska-tenta imorrn

Och jag hoppas verkligen att det här sitter nu! Har traglat det en del, först i skolan imorse, och sen direkt efter att jag kommit hem så fick jag sms från Alex med erbjudande om glospluggande tillsammans, så tog cykeln och mötte upp henne på IcaMaxi för att ihandla lite "pluggodis", och det blev 2 ½ timmes pluggande! Fy sjutton vad duktiga vi var! Och trevligt var det dessutom, det får inte glömmas...Så nu har vi bankat in lite fler ord, visar sig imorrn om dom sitter kvar!

I övrigt har jag sjukt ont i huvudet efter att ha suttit superkoncentrerad och läst spanska och värdsskapsboken. Ska till optikern på fredag, hoppas att dom kan reda ut om det är synen det är fel på, eller om jag ska felsöka nån annanstans... =)

Ska läsa glosorna en sista gång nu innan jag somnar, så kommer jag drömma på spanska sen...

Tjingeling!

//Fiia

Synd att du inte kommer ner till helgen, hade varit mysigt! Men blir desto mysigare när du kommer nästa helg istället! Låång mysig helg tillsammans! Älskar dig!

Vintentan avklarad!

Japp, och jag är nästan helt säker på att jag i alla fall är godkänd! Skönt att det är avklarat, nu kan man koncentrera sig på nästa prov...Spanska på torsdag! =S

Sitter och jäser i soffan, blev så sjukt mätt efter maten...Köttbullar och gräddsås, med hemgjort potatismos var längesen jag åt, och gott som sjutton var det! Men, borde hoppat moset...

Aja, ska kika lite på tv, sen försöka plugga lite!


Tjingeling,

//Fiia

Underbara man vad jag saknar dig! <3

Domedagen är nära

Ja, imorgon är en väldigt betydelsefull dag, STORT prov i vinkunskap, på allt vi har gjort dom senaste tre veckorna, vilket inte är lite. Allt om hur man odlar vinplantor (ympning, Vitis Vinifera, Vitis Labrusca, Phylloxera Vastatrix=vinlus som ödelade vingårdar på 1860-talet, debuttage, accolage, green harvest,spur, cane, shoots, buds), framställer vin, buteljerar, ettiketter på flaskor, druvsorter (merlot, cabernet sauvignon, pinot noir, shiraz/syrah, semillion = blå=rött vin, chardonnay, chenin blanc, riesling, pinot gris, gewürstraminer = gröna= vitt vin), franska vinlagar (INAO= Institut National des Apellations d´Origine, AOC=Appelation d´Origine Contrôlée frankrikes högsta kvalitetsklass, jättehöga krav! VDQS= Vins Delimités Qualité Supérieure =Inte riktigt lika hårda som på AOC, men nästan =) VdP= Vins de Pays= Lantviner, kommer från ett speciellt område, men med ganska hög kvalitet, VdT= Vins de Table=Bordsvin, kan komma varifrån som helst, kan blandas olika druvor.)

Liiite mycket är det =S

Idag blev en kort skoldag, började tidigt och slutade tidigt! Spanskan imorse var enda riktiga lektionen, sen hade vi självstudier. Kom hem strax före två, inventerade skafferiet och for sen till Eurostop och handlade. Var även in på Biltema och köpte två fönsterlampor till vardagsrummet, men måste köpa en skarvdosa och en timer också, innan det blir perfekt!

Sen blev det en STOR sats med lasagne i ugnen, så måånga matlådor blev det! Bra att ha i frysen när man inte orkar laga mat...Ekonomiskt!

Ska försöka pränta in lite viner vi provat i hjärnan nu...*suck*

Tjingeling!

//Fiia

Kyss på finaste <3

Helgen är slut igen

Och det känns förjävligt. Varför går helgen så jäkla fort jämt, trots att den för min del numera är tre dagar lång?? Visserligen går veckorna lika fort, men det är fan skrämmande hur tiden springer iväg. Och man planerar att man ska göra så mycket, allra helst PLUGGA, men gör man det då? Nej, knappast, blir en massa annat istället. Som en bra bok, film eller teveprogram...Eller samvaro med trevliga klasskamrater, vilket inte är fel, men man borde plugga istället...

Bakade som sagt en hel del, kolliox-brödet blev riktigt gott, formfranskan blev godkänd, kändes lite som sockerkaka i konsistensen, men smakade riktigt gott! Lite smuligt bara, men det är pga grahamsmjölet.. Vaniljknutar blev det också, men nån sån har jag inte smakat än...Dom ser goda ut i alla fall =)

Sen kom Ann-Sofie hit vid  halv-sju-tiden, så vi käkade lite tonfisksallad och pratade massa strunt! Trevligt var det! Synd att inte Alexandra kunde följa med, men det blir fler gånger!

Usch, tror jag börjar åtta imorrn...*suck*

Inget mer att skriva om, så nu får det vara nog!

Tjingeling

//Fiia

Älskar dig min underbara, hoppas och vill att du kommer hit i helgen! Saknar ju dig! <3

Bakdag!

Ja, det blev en bakdag idag istället, vädret är klart bättre, så det blev en promenad till Ica för inhandlande av lite grövre mjöl, jäst och allt annat roligt man behöver ha för att baka! Så hittils har det blivit lite portionsbröd, fråga mig inte vad jag hade i, men gott blev det =) Kolliox-bröd om man säger så!

I ugnen står för tillfället en form med "formfranska", eller rostbröd om man så vill. Hittade ett grundrecept i Johannas blogg, som jag modifierat lite, som jag oftast brukar göra! Lite grövre blev det, så får se vad det smakar sen!

På jäsning står en sats bullar också, snart dags att baka ut dom...Det roliga sen är att se om det får plats i frysen...Haha, van som man är vid tre stora frysboxar så glömmer man lätt bort att man bara har ett litet frysskåp nu, och bakar lite för mycket...Men, får det inte plats så blir nog mina klasskamrater glada för lite bullkalas imorrn! Dom är inte omöjliga...

Ska ta och baka ut bullarna nu!

Tjingeling!

//Fiia

Älskar dig! <3

Vad händer denna helgen då?

Veckan har ännu en gång resulterat i en helg, en helg med pissigt väder. Regnet öser ner, riktigt blygrå himmel, och inget att göra. Eller, nu ljög jag, har en massa plugg att göra, men orkar verkligen inte med det hela tiden. Måste ha något att bryta av med. Vill baka bröd, men har bara tråkigt vetemjöl hemma, så måste gå och handla först. MEN, det halländska vädret vill inte som jag vill, utan låter himmlen spy ut en massa blött... =S

Får se om det ger sig, annars får det bli imorrn istället...

Kvällen ser för tillfället lugn ut, eventuellt kommer Ann-Sofie hit för lite samvaro, eller så blir det stan. Blir det inget av det så blir det soffan och en film ikväll!

Morgondagen ska även den ägnas åt pluggande, och, om det inte blir idag, lite bakande. Hoppas på bättre väder!

Nej, en djupdykning i vinboken igen kanske...

Tjingeling!

//Fiia

För min del hade du gärna fått ta tåget söderut istället för norrut den här helgen. Och när du väl kommit hit skulle du aldrig få åka härifrån igen. Saknar dig som bara den, och längtar tills nästa gång vi ses.
Älskar dig! <3

Riktigt höstväder

Jag har inget emot hösten. Inget alls faktiskt. Men när man ska hem från skolan, på cykel, 3,5 km, i ösregn, så är hösten inge rolig. Det hände mig idag. Jag kunde vrida vatten ur jeansen när jag kom hem, och skorna chippade. Mysigt. Det blir inte det minsta bättre av att det blåser som fan i den här stan. Som en klasskompis sa "Jag tycker inte om den här stan, det bara regnar och blåser". Känner lite så just nu. Men, man kanske vänjer sig?

Längtar i vilket fall som helst efter en höst med klar luft, strålande sol och prasslande löv. Det får gärna bli sånt väder!

Försöker lägga allt tid på att plugga vinkunskap för tillfället, stort delprov på tisdag, på allt vi gjort fram tills nu. Massor av konstiga ord mm, så en hel del att lära sig. Jobbigt! Men, vill man bli duktig så får man kämpa...

Lite gott att äta piggar i alla fall upp lite, så har bakat en kladdkaka nu när jag kom hem. Och för tillfälllet har jag uppehåll från pluggandet och tittar på Overhaulin, häftigt att se vad man kan åstadkomma under så kort tid, bara man vill...

Nej, glassen smälter =)

Tjingeling!

//Fiia

Kärleken övervinner allt <3



The weekend is over

Ja, och imorgon är det måndag igen...Dagarna knallar på, fort går det! Den här helgen har varit lite blandad med plugg, "shopping" tur, trädgårdsarbete och latande. Och längtande.

Igår var det pissigt väder, så stack inte ut näsan på hela dan. Pluggade vinkunskap, tittade på tv, och åt chokladpudding. Gott!

Idag tog jag sovmorgon igen, klev ur sängen vid elva, åt frukost och cyklade till Eurostop. Var först till Jula och köpte en liten trädgårdsspade och en cykelpump, sen till Willys och veckohandlade mat, och efter det till Blomsterlandet och köpte höstlökar och jord. En sväng in på Rusta för att leta "blomlådor", men hittade ingen jag blev nöjd med, så det blev både Biltema och Eko innan jag for hemåt, 20 kg tyngre lastad än när jag åkte dit. Hittade ingen blomlåda alls, så får ge mig ut på jakt längre fram. Vill ha lite lök i en "kruka" också, snyggt att ställa vid dörren till våren..Har sparat krokus-lökar, dom är tidiga på blomning... Letande fortsätter! Ska köpa nån ljung och sätta i kruka också, fint såhär på hösten...

Sen har jag inte gjort så mycket mer idag, latat mig rejält. Oj, glömde ju att jag planterade lökarna också. En hel rabatt har jag grävt upp! Blev en längs hela kortsidan på uteplatsen, hittade på en stackars övervuxen ros-planta också...Klippte ner den och hoppas verkligen att den överlever vintern och kommer nästa år! Vore fint! Till våren ska jag nog gräva upp långsidan också, eller i alla fall en del av den. Vill sätta lite perenner, och kanske nån pensee. Får se hur mycket frön jag orkar peta ner också! Mycket kryddor och grönsaker ska det i alla fall bli! Det tråkiga är att man inte kommer vara hemma under större delen av skördetiden...=S Tyvärr, men det har jag själv valt. *konstig känsla*

Nu ska jag ta och släcka ner datorn för natten,

Tjingeling!

//Fiia

Skulle verkligen vilja spola tiden två månader framåt. Då skulle vi vara i full färd att inreda lägenheten till vår gemensamma, och skapa oss ett liv tillsammans på riktigt. Längtar!!
Älskar dig så enormt mycket!



Grattis Syrran!

Syster yster börjar bli stor! Hon sa själv att hon börjar bli lite gråhårig... 12 år, vart tar alla år vägen? Känns som igår när hon låg där i vagnen, liten som en docka...Men, man själv har ju växt och förändrats en hel del, så inte konstigt att hon också gör det!

Idag blev det lite mer sovmorgon än igår, vaknade vid tio-tiden ungefär, skönt skönt! Latade mig fram till lunch ungefär, sen har jag rullat en plåt med köttbullar! *stolt* Vet inte om dom är goda, har inte smakat än, men dom ser rätt fina ut =)
Allihopa hamnar i frusen, praktiskt att tina och bara göra sås sen! Min frys börjar bli full...

Resten av eftermiddagen ska jag ta tag i pluggandet, har en del vinkunskap som ska läsas...En kopp te, och lite musik så ska nog det bli bra till slut! Sen till kvällen får vi se vad jag hittar på, går det nå bra på tv? Aja, det visar sig...

Funderar på om jag ska måla naglarna nu när dom är så fina, och hoppas på att dom blir lite mer hållbara med lite lack på..Annars brukar dom spricka ganska fort.. Ska fundera på saken!

Nej, vinboken kallar... =S

Tjingeling!

//Fiia

Älskar dig <3

--

Vad skriver man som rubrik? Hmm...jadu

Idag blev det en tidig morgon, trots ledig dag. Killarna från Crendo skulle komma mellan 8-16, och hade inte lust att ligga i sängen om dom skulle komma tidigt... Vid strax efter nio dök dom upp, satte in avloppsröret på 10 minuter, och försvann sen =) Tvättpelarna installeras på torsdag, om allt blir som det ska! Problemet som killarna kommer upptäcka då är att det helt saknas el draget till tvätthörnan...Inga kablar alls, så dom har lite pyssel framför sig! Men inte mitt problem...

Sen hade jag ju tvättid också, gick väldigt smidigt och snabb idag! Skönt att ha det fixat!

En tur ner till Ica blev det också, men glömde breven jag skulle posta...Typiskt, men var inget superviktigt ändå, så det kan vänta till imorrn.. Annars har jag mest latat mig, plockat lite här hemma!

Kärleken jobbade kväll natten till idag, och tanken var att jag skulle vara vaken tills han kom hem och prata en stund...Men, vid halv ett somnade jag, trots tappra försök att hålla mig vaken..Och när jag sen fick hans sms kvart i fem, vaknade jag till och flyttade på boken jag lagt bredvid mig i sängen. Blev inget prat inatt, får ta igen det ikväll istället =) Helst skulle jag vilja ha honom här...

Imorgon ska jag nog ta en tur bort till Eurostop, gå på Blomsterlandet och frossa lite...Några höstlökar ska jag nog införskaffa så det blir lite fint till våren...Kan man plantera lökar i kruka om man isolerar den över vintern? Måste testa i alla fall... Men blir nog nån plantering på "gräsmattan" också...

Nej, pausen på idol är slut nu, ska fortsätta titta!

Tjingeling!

//Fiia

Kärlek <3

Min största och första kärlek

Helt otroligt vad jag Älskar dig! Finns inte ord till att beskriva alla känslor som jag har för dig, inte en chans!

Det är dig jag vill dela mitt liv med, bygga framtiden med. Det är dig jag vill upptäcka alla världens skrymslen med, på vilda äventyrssemestrar. Det kommer inte bli en dans på rosor - Men kärleken övervinner ALLT!

TACK underbara underbara man för att det är dig jag får dela allting med! Tack för att det är mig du valt, och för att jag får äran att ett förhållande med dig. Du är den finaste som finns!

Älskar dig <3

081009

Tiden springer iväg. Plötsligt är det slut på skolveckan igen, trots att jag nyss tyckte det var söndag. Jösses! Gissar på att helgen kommer gå lika fort, och då är det snart måndag igen...
 Den här veckan har det varit mycket på gång, 2 vinprovningar på skolan, en med fyra vita viner, och en med tre röda. Igår var vi på Servera-mässan på Tylöhus, där vi fick en proffsprovning av 6 viner ifrån Sydafrika. Mycket mycket intressant!
Gick runt lite på mässan också, många trodde man var restaurangägare... =)

Direkt efter mässan for jag till Eurostop och Expert, kikade på skrivare och slog till på en kombinationsskrivare från HP. Det lilla jag använt den sen igår lovar gott! Knivskarpa kort när man skriver ut på fotopapper, vilket är jättehäftigt!

Idag har vi haft redovisningar hela dagen, alla har gjort en namnskylt som representerar sig själv, och sedan på 5-7 minuter skulle man berätta om vad som format en till det man är idag. Riktigt jäkla svårt, men jag fick som tur är hjälp av både kärleken och mamma. Så himla svårt att plocka fram sina positiva och negativa sidor, mycket lättare att fråga någon annan! Tack för hjälpen!

Helgen kommer bli lugn blandad med en del pluggande, en massa sidor i Wine and Spirits boken som ska läsas till på måndag, och ska renskriva lite anteckningar också. Förövrigt har jag tvättid imorgon, plus att Crendo kommer och installerar avloppsrör till tvättmaskin och torktumlare i badrummet. Hoppas dom inte kommer alltför tidigt, vill gärna ha någon liten sovmorgon i alla fall... Men ska bli jätteskönt att få tvättpelare i lägenheten! Tvätta när jag vill...

Tjingfling!

//Fiia

Älskar dig så otroligt mycket. Tack för allt ditt stöd, trots att jag den senaste veckan varit en riktig "bitch" mot dig. Är otroligt att du står ut med allt mitt gnäll... Du är en ängel <3<3

081005 - 17 månader med min underbara kärlek

Den här helgen har verkligen gått i kärlekens och lugnets tecken. I fredags kväll kom Tobias med tåget, så jag mötte upp honom på stationen. Väl hemma fixade vi till slut lite mat, kyclingfile, sallad och fetaostsås...Gott var det! Tittade på fredag hela veckan, och sen blev det godnatt!

Vaknade till en härlig höstdag igår, dock lite väl mycket vind...Men, dom varnade för storm, så vi klarade oss ganska lindrigt ändå. Det var riktigt härligt att vakna bredvid kärleken igen, efter så lång tid ifrån varandra. Efter frukost så tog vi oss in till centrum för att bowla på B&B. Gick inge vidare för varken mig eller Tobias, känslan finns inte där. Något som inte stämmer, vad är svårt att sätta fingret på. Gjorde bland dom tre sämsta serierna på riktigt riktigt länge... När sen knät började spöka så gav jag upp, trots att vi hade tid kvar. Strosade runt lite på stan för att hitta ett bra café, och vi hamnade till slut på Åhlens. Lugnt och fridfullt, och gott fika! Som Tobias sa, "tänk om man alltid kan ha det såhär". Tog bussen hem, tittade lite på tv och vid sju-tiden beställde vi pizza med hemkörning från Milano. Helt okej pizza, riktigt tunn och frasig botten vilket var stort plus. Blev inte så mastigt mätt av den! Skönt med hemkörning när man är lat...

Sov länge i morse, man sover så sjukt mycket bättre med sällskap i sängen, lite extra värme. Frukost, lite mys i soffan, och sen sprang klockan iväg och det blev dags för kärleken att åka hemåt igen...Hatar söndagar!! Var riktigt jobbigt att skiljas idag, att veta att vi kanske inte hinner ses förrens vid flytten i december. Hatar att bo så här långt ifrån varandra, att inte kunna träffas oftare. Blir så intensivt när man väl träffas, och sen blir det jättetomt när han åker igen.. Längtar till december! Idag firade vi dessutom 17 månader tillsammans, snart ett och ett halvt år tillsammans. Helt otroligt vad tiden går fort! Dessa 17 månader har varit dom absolut bästa i mitt liv, och jag hoppas och tror att det blir många många fler månader tillsammans, gärna år... Älskar denna man mer än någonting annat!

Imorgon är det dags för skolan igen, helgerna går så sjukt fort, även fast man har en "extra"dag i och med självstudier på fredagar. Just to keep up the good work...!

Ska fortsätta titta på Miami Ink nu, blir riktigt sugen på en tatuering själv! Frågan är bara vad...

Tjingeling för idag!

//Fiia

Älskar dig sjukt mycket! Det har varit så härligt att ha dig här denna helgen, att inte han några måsten. Att bara umgås med dig ger mig energi, kraft att fortsätta kämpa ett tag till. Är lyckligt lottad som hittat en man som du <3

081002 - Torsdag = Första veckan avklarad

Och det känns fortfarande bra! Den här veckan har varit mycket information, mycket lära känna, och massor med basickunskaper att lära sig. En tuff vecka, både för kropp och huvud!

I måndags var det upprop, allmän info om skolan, mycke lära-känna-varandra tema, utlämning av böcker och början på vinkunskap. Jäklar vilken tjock bok vi fick! Två tegelstenar tung, minst...

Tisdagen började med information om Ky, sen vinkunskap med provning av två vita viner. Enormt svårt att lära sig att uttrycka vad man tycker att det smakar och luktar, att avgöra om ett vin är lätter eller medelfylligt, färgintensitet mm. Väldigt väldigt intressant, men väldigt väldigt svårt! Vi avslutade dagen med en kort lektion ekonomi.

Onsdagen började vi med spanska, sen förflyttade vi oss till H.H (Halmstad Högskola) för att resten av dagen jobba med gruppdynamik, alltså hur man som grupp fungerar tillsammans och vad man kan förbättra i gruppen mm. Kanonduktig instruktör hade vi, och han återkommer till våren för mer gruppövningar!

Idag hade jag en liten sovmorgon, sen spanska, dryck med provning av tre röda viner, och tillsist ekonomi. Nu är skolveckan slut för denna vecka, men imorgon är det självstudier, så ska passa på att plugga lite då! Har bla läxa i vinkunskap, massa sidor i Spirits of wine-boken som ska läsas...Jäklar vad bra jag kommer bli på engelska efter detta =)

Bra kondition hoppas jag också att jag får, cyklar till och från skolan varje dag, trots att det dom senaste dagarna verkligen har ÖST ner REGN. Jätteroligt att vakna till regn på morgonen, men till skolan ska man ändå, oavsett väder. Bara att bita ihop...

Imorgon kommer min underbara kärlek hit för en lugn helg tillsammans. Ska bli skönt! Ska därför passa på att plugga undan allt imorgon så jag slipper plugga när han är här...

Ska försöka läsa lite i vinboken nu!

Tjingeling

//Fiia

Älskar dig som en tok, skönt att du kommer hit imorgon <3

RSS 2.0