26 oktober - Kulet väder

Dimma. Regn. Grått. Kallt. Blött. Klibbiga löv. Höst.
I fredags var vi till Stockholm över dagen. 6 timmars bussresa t/r. 5 timmar i Stockholm. Hektiskt.
Tobias var på intervju, och sen gick vi vilse i jakt på Cosmonova. Hittade Cosmonova, men sket i det istället. Träffade Hannes på centralen innan vi åkte hem. Trevligt! Hämtade hunden hos "mormor & morfar" mitt i natten. Trött.
Lördag. Sovmorgon. Storhandla, städa. Jobba. Hemma sent. Trött.
Söndag. Igår. Regn. Hem till Helgbo. Vinterdäck på 3 bilar + släpvagn. Äppelpaj med vaniljsås. Skitiga bilar blev renare. Tvättade fälgar. Städade förråd så motorcyklarna fick plats. Köttbullar, potatis och kantarellsås. Mätt. Jobba, trevliga människor. Hem till mamma igen. Hämta Tobias och Linus. Hem till Falun. Trött. Sova.
Idag. Måndag. Regn. Blöt hund efter promenaden. Varm choklad till frukost. Ljung och granris i kruka på balkongen. Borde bära in däck i förrådet.
Snart jobb igen. Full rulle.
//Fiia

Fredag 16 oktober

Fredag igen. Jobb med Fredrik på kontoret, lite blandad kompott idag. Arbetsgivarintyg, drinkar, vinprovning, offerter, annonsupplägg....Listan kan göras låång på allt vi hann med! Kul!
Imorgon blir det en tur in till stan med mor och syster, dom ville att jag skulle följa med på Myrorna och kika lite... Det var nog mest mitt Csn-kort dom var ute efter, det ger ju 10% rabatt där! Men men, kul ändå!
Sen blir det full rulle på jobbet hela kvällen, är inge vidare sugen på att jobba, men det är så det är ibland. Är i alla fall ledig på söndag, skönt det!
Ska försöka byta bort min lediga dag nästa vecka mot fredagen så jag kan följa med min kära till Stockholm över dagen. Vore skönt, får se vad Fredrik säger om det! Värt ett försök i alla fall!
Alldeles strax blir det sängen för min del, Tobias tittar på film, men jag har missat mer än hälften när jag sitter här, så det blir en stunds läsning i sängen istället. Blev inte många timmars sömn natten till idag, så kan vara skönt att få sova några timmar längre inatt. Förhoppningsvis!
Gonatt på er!
//Fiia

Fredag 9 Oktober

Är bra länge sen jag skrev här, och tiden går så himla fort. Redan andra helgen i oktober, det är riktig höstkyla ute, frost på bilen på morgonen och några dagar har det varit förrädiskt halt på vägarna. Trots rusket, kylan och isen tycker jag om hösten, alla färgsprakande löv, den höga klara luften, doften av förmultnande växtlighet. Sen är hösten ett tecken på att vintern är på väg, och med den soliga gnistrande dagar med skidåkning och mys i snön. Längtar en aning, det kan jag inte sticka under stol med.
Under min icke bloggande tid har en hel del hunnits med. Har firat Rauno som fyllt år, genom en liten överraskningsfest där vi köpt ett hemmabiosystem och sedan kopplat in det, fixat tårta osv. En mycket uppskattad och rolig present! Linus har även hunnit med och vara magsjuk en svänga, men inget allvarligt, efter några dagar på sönderkokt ris var magen på tipp-topp igen.
I övrigt rullar vardagen på, jobbar rätt mycket och försöker hinna med hem, hund och nära & kära emellan varven. Har ungefär en månad kvar på praktiken, och sedan är det klart till nästan 100% att jag blir kvar på Åkerblads, med en fast tjänst uppdelad mellan restaurangen och receptionen. Känns som en bra fördelning, och det ska bli kul att jobba lite i receptionen igen. Denna lösningen hoppas jag ska fungera bra, då jag då får ihop timmar till en heltidstjänst, samtidigt som företaget inte behöver ta in ännu en tjänst. Win-Win situation med andra ord!
På söndag fyller min härliga lillasyster 13 år, och det är nu jag börjar inse att jag själv inte är 15 år längre... Vet inte alls vad hon önskar sig, men jag tror och hoppas att det jag hittat på är en bra present, och att hon kommer uppskatta den. Det visar sig =) Är inte mycket för materiella presenter, om det inte är någon praktisk grej jag hittat på, så oftast blir det någon upplevelse. Så även denna gång, men tänker inte avslöja mer då jag inte vet om hon läser bloggen eller inte. Haha, så ni får vänta!
Ska hem till mor & co på söndag för att fira syster när hon kommit hem från pappa, och sen ska Älsklingen tvätta av fäljarna vi köpt till bilen. Ska nog försöka riva och bygga om hundgården som är kvar så den blir lite mer anpassad till Cindy och Kiila. Nu finns inga huskies kvar hos mor, så hela hundgården kommer att få disponeras av tjejerna. Därför ska den också byggas om med lite klätterbord och mer yta. Hoppas att det blir bra! Inte mer än rätt att jag hjälper till med det när vår Lus troligtvis kommer att vara där litegrann framöver också. Man vet ju aldrig!
Oj, långt blev det idag, blir så när man bloggar sällan och har mycket att berätta. Har pillat lite med designen idag också, är inte hundra på att jag vill ha det så här, men så länge så får det duga. Katthalvan som är i headern är mammas katt Trygge.
Trevlig helg på er =)
Tjingeling
//Fiia

RSS 2.0