Nyårsafton!

Sista dagen på detta år har kommit, och det har redan blivit mörkt ute. Vaknade vid halv tio tiden i morse, lät Älsklingen sova ett tag till och åkte ner till Ica för att hämta ut paketet från E-kontakt. Åtta bio-biljetter, två jättesöta champagneglas (passar ju bra ikväll ) och fyra blomstercheckar á 100:- fick vi som tack för publiceringen av vår "solskenshistoria". Lättförtjänta prylar!
Så till helgen blir det biobesök, Älsklingen vill se Yes man, och jag vill se Australia, så vi får nog slåss om saken =) Men eftersom vi fick många biljetter så kan vi gå på båda!

Blev en handlingstur till Eurstop, för inhandling av lite mat och dricka. Men före det var vi till Statoil och bokade en hyrbil till lördag då det bär av till Väla köpcentrum och Ikea. Lite välbehövliga grejor som behöver fixas.

Kvällen blir riktigt lugn, god mat, underbart sällskap och lite bubbeldricka, och en skön start på det nya året.
Nu ska jag skala räkor, göra mig nyårsfin och bara mysa!

Tjingeling

//Fiia

Gott Nytt År allihopa!

Hemma i ruggiga Halmstad igen

Sådär, nu har vi "landat" i stan igen, efter alldeles för många timmar på bussen. For från Borlänge tio över åtta i morse, och har sen dess suttit nästan konstant på bussen. Skönt i vilket fall som helst att vara hemma, även fast jag redan saknar snön och hundarna (och givetvis familjen!).

Direkt när vi kommit hem blev det en snabb tur till Ica, och pizzerian för att inhandla lite mat. Resten inför morgondagen får vi inhandla imorrn förmiddag, får se vad vi ska hitta på för gott =) Bubbel blir det i alla fall!

Ska hasa mig in i duschen och sen krypa ner i soffan igen.

Tjingeling

//Fiia

Kyss!

Sista dagen i Dalarna

Ja, imorgon bär det av söderut, till den fuktiga kylan och snölösa landskap. Suck. Men det har varit en vecka fylld av snö, utelekar och mys, så jag kan verkligen åka hem nöjd!

Första dagarna här uppe, samt julafton spenderades hos mor och Rauno, och sen blev det en tur upp till Orsa och Älsklingens släkt, för lite trevligt umgänge där! Kom tillbaka i lördags, och igår var vi ut med hundarna på sjön en sväng, blev ett varv med varsin hund i solskenet, det var skönt!

Nu ska jag plocka ut muffinsen ur ugnen, duscha och följa med mormor till Falun och djursjukhuset. Stackars Kicki har ätit bitar av en pipleksak och mår inte jättebra. Stackaren.

Tjingeling

//Fiia

Älskar dig!

Första praktikperioden avklarad!

Och det med bravur! Fick enbart positiva betyg, och en inbjudan för mig och Älsklingen på en tre-rätters middag med tillhörande vin som tack! Har haft en riktigt härlig praktikperiod, stundvis jobbig, men väldigt lärorik. Har sagt till att jag mer än gärna jobbar extra framöver, så hoppas dom hör av sig =) Ska nog dit efter nyår och utnyttja erbjudandet från Jalle och Bosse. Tack Tack!

Imorgon står det julshopping på agendan, först ska vi ut till Eurostop en sväng, gå på systemet + Hm, sen till Flygstaden, och efter det, ev en tur på stan om vi inte hittade det vi ville på övriga ställen! Så blir mycket flänga, men sen är äntligen alla klappar inhandlade! Uttänkta har dom varit länge, har bara inte inhandlat alla nödvändiga prylar än...Så det blir imorrn!

Sen ska vi packa ihop inför resan norrut på söndag, blir en del packning, fast man försöker hålla ner det. Aja, det får lösa sig, lite kläder har jag kvar hemma, Tack och lov!

Nu ska jag mysa lite till innan det blir sängen!

Tjingeling

//En glad och nöjd Fiia

Älskar dig så otroligt mycket! Att bli sambo med dig var det bästa som kunde hända mig!

Två dagar kvar av praktiken

Och troligtvis dom två värsta hittills, med fullsatt restaurang och stora sällskap. Men det ska nog funka! Både gårdagens och dagens arbetspass har gått bra, trevliga gäster och lagom mycket att göra. Skönt. Men det känns att kroppen börjar ta stryk av kvällsarbete och springande i trappen upp och ner...Trött kallas det. Härligt med jullov.

På söndag bär det av uppåt landet, förhoppningsvis till massor av snö och minusgrader! Ska bli skönt att komma hem till mamma, vara ledig och träffa familjen för första gången sen i september. Känns som evigheter sen. Mest kul ska nog bli att se hundarnas reaktion när man kommer hem, hoppas dom känner igen en =) Risken finns att jag får ex antal hundar i knät!

Blir hemma hos mor och Rauno fram till juldagseftermiddagen, sen bär det av ännu lite norrut till Älsklingens familjer, och sen den 30:e far vi söderut till Halmstad igen för att fira nyår på tumanhand här nere. Ska bli skönt! God middag, lite bubbel, och förhoppningsvis klart väder så man ser fyrverkerierna över stan!

Nu ska jag förflytta min trötta kropp först till toaletten och borsta tänderna, och sen till sängen, läsa lite och sen sova gott!

Tjingeling

//Fiia

Kärlek, i allra högsta grad! Älskar dig så otroligt mycket! ♥

Grå tisdag

Allt är jämngrått. Himlen, luften, atmosfären. Suck. Hur deprimerande kan det bli? Ge mig vinter!!

Igår var det praktik som gällde igen, ganska lugn kväll, kom hem vid strax efter elvatiden. Skönt! Ännu skönare var känslan att komma hem, och inte lägenheten är tom. Att veta att min Älskade sambo fanns här och väntade på mig. Underbar känsla!

Kort inlägg idag, men jag avslutar med en sjukt fin text som jag hörde igår när jag cyklade hem från Fridolfs. Den beskriver precis hur jag känner = Kärlek.

I wanna wake up with you
I wanna be there when you open your eyes
I want you to be the first thing that I see
I wanna wake up with you

I wanna lay by your side, baby
I wanna feel every beat of your heart
And throughout the night I wanna hold you tight
I wanna wake up with you

I wanna wake up with you
I wanna reach out and know that you're there
I want you to be the first thing that I see
I wanna wake up with you


Älskar dig så otroligt mycket!

Tjingeling

//Fiia

Nybliven sambo =D

Ja, igår blev jag, nej, VI, sambo´s! Vid strax efter sju-tiden dök flyttlasset upp, med några trötta stackare som varit uppe sen ottan. Fick i alla fall in alla möbler, lådor och påsar, och fick till lite god mat =) Packade upp lite igår, sen blev det sängen ganska tidigt för att vara en lördag. Men, kunde inte sova ändå, har nog aldrig haft så svårt att sova... =S I alla fall, somnade efter ett nån gång, vaknade till vid fyra, och sen strax innan klockan ringde vid sex. Upp och göra frukost till Älsklingens bror som skulle fara tillbaka till Stockholm. Lite kämpigt att gå upp så tidigt, men vi fick mycket gjort dom timmarna så tidigt =) Packade upp alla köksgrejer, kärleken kollade om vi fått internet (vilket vi fått, tack Telia!) och vid åtta-halvnio tiden vaknade även Kim och Thomas till liv, och det blev en andra frukost. Mysigt!

Dagen har ägnats åt uppackning och städande, blev en liten tur till Biltema för att köpa kabelklämmor och tavelkrokar, och sen hem för att fortsätta plocka upp saker. Så allt är i stort sett uppackat, men lite småplock är det kvar. Så nu är hemmet välfyllt, inget eko här längre =D

Det är härligt att äntligen ha denna underbara man här igen, och denna gången för låååång tid framöver. Honom släpper jag inte i första taget...

Nej, nu ska jag krypa nära och kika på film!

Tjingeling

//Fiia

Älskar dig min underbara sambo! (vad härligt att kunna säga så!)

Nu är det lördag...

...Och idag flyttar Älsklingen hit! Visserligen dröjer det MASSOR med timmar, för vi har bara passerat datumbytet med lite mer än en timme, men ändå =) I alla fall inne på rätt datum! Kommer föralltid minnas lucia 2008. Helt klart.

Idag och igår har praktiken gått jättebra! Supertrevliga gäster, bra flyt trots mycket folk, och bra med dricks. Härligt! En vecka kvar på praktiken nu, sen blir det några underbara dagar hemma hos familjen i Dalarna. Hoppas på mycket snö så jag kan ta mig ut med hundarna! Ska bli skönt att komma bort från denna slaskiga stad ett tag!

Vaknade i morse och det hade snöat under natten, hela tre centimeter =) Men, bara några minuter senare kom saltbilen och då blev det bara slask kvar, som nu har frusit till livsfarlig is. Idioter, varför inte låta snön ligga? Tre cm, helt sjukt.

Morgondagen ska ägnas åt att flytta de sista grejerna som ska flyttas (byrån + tv:n ska in i sovrummet) och sen storhandla på IcaMaxi, och förbereda middag till flyttfolket =) Ska baka lite surdegsbröd också, så vi har färskt bröd till frukost på söndag!

Nej, ska ta och krypa ner i sängen nu...

Tjingeling

//Fiia

Älskar dig min underbara blivande sambo!

Onsdag - två dagar till Fredag

Igår gick det riktigt bra på Fridolfs! Jag och Sanna hade hand om två större sällskap på övervåningen, och allt gick bara bra! Blev inte alltför sent heller, skrev ut mig vid tjugo i elva tror jag... Fick mycket positiv feedback från Bosse, bla genom lite dricks. Mycket snällt av honom!

Annars händer inte mycket. Sover länge på dagarna, går upp, äter frukost, kollar mailen, fastnar framför datorn, duschar, sminkar mig och åker till praktiken. Slutar på praktiken, ringer Älsklingen, åker hem, pratar mer med Älsklingen, kollar mailen igen, går och lägger mig, och somnar nån gång vid ett - två tiden... Och däremellan blir det en del tv-tittande.
Vilket fantastiskt liv man har.

Eller inte.

Blir nog bättre till nästa vecka. Hoppas jag!

Ska försöka hitta på nått att äta nu. Är lite småsugen.

Tjingeling

//Fiia



Ibland blir det inte som man tänkt sig

Hade kommit på världens bästa present i födelsedagspresent till mamma. Jag hade pratat med Rauno, med mormor som också ville vara med, och med Tobias. Allt var klappat och klart. Så skulle jag bara fixa det lilla lilla sista, det som behövdes. Och då skiter det sig. Det är slutsålt, finns ingenting kvar, har varit slut länge. Suck. Börja om från början, ny idé, nya tankebanor. Fan, jag som hade tänkt till så himla bra. Suck.

I alla fall, kvällen på Fridolfs har gått kanon, extremt lugnt, nästan segt. Lite tråkigt, men tur att arbetskamraterna är desto roligare! Hjälpte Jalle med ett större sällskap på övervåningen, och fick ta en hel del beställningar. Tillsammans drog vi in 190:- i dricks =) Inte helt fel, lite stolt blir jag!

Annars har det inte hänt mycket denna dag, har latat mig rejält, precis som alla andra dagar. Tyvärr. Helgen var riktigt lugn, onyttig och lite deppig. Men, så tänker man en vecka framåt, och på min blivande sambo, så känns livet lite bättre. Tur det.

På lördag blir jag alltså sambo, efter lite mer än 19 månaders förhållande. Ska bli spännande, lite nervös är man ju. Kommer det funka? Men samtidigt vet jag att vi har bott ihop tidigare, och allt har funkat. Allt är så bra det kan bli. Längtar.

Ska plocka en del och möblera om på lördag. Flytta på dom möbler som behöver flyttas för att göra plats åt Älsklingens möbler, och plocka lite i allmänhet. Storstäda får jag göra någon annan dag, det blir ändå grisigt när "flyttgubbarna" kommer. Sen ska jag ta en tur till IcaMaxi också, fick en trevlig rabattkupong därifrån idag, så ska storhandla lite. Dom har fått för sig att jag är stamkund där - trots att jag bara handlat där tre gånger...Men tackar inte nej till 10% rabatt =)

Nej, ska ta och krypa ner i sängen. Tack för idag!

Tjingeling

//Fiia

♥ ÄlskarÄlskarÄlskarÄlskarÄlskarÄlskarÄlskarÄlskar ♥

Lördag 081206

Idag mår jag faktiskt rätt okej, mycket bättre än igår. Har fått sova nästan hela natten utan hosta, och vaknade någorlunda utvilad vid halv elva tiden. Skönt.

Igår blev det sent, fastnade på en helt kass film (se recension på Älsklingens blogg) och somnade vid tretiden tror jag.

Tog en lååång dusch när jag vaknat, åt frukost, och sen har jag latat mig i soffan och redigerat lite bilder på datorn. En kort promenad ner till Ica har jag också gjort för att köpa hamburgerbröd! Gott blev det! Och mätt blev man också...

Kvällen ska spenderas med mer fotoredigering, och lite senare hejande på Larz Kristerz i Dansbandskampen. Hoppas dom håller sig kvar till finalen! Vore skoj!


Tjingeling

//Fiia


Och ni! Glöm inte gå med på SuperGratis.se, och hjälp mig samla poäng! Där samlar man poäng som man enkelt löser in mot produkter! Tack på förhand!

Vilken tråkig dag

Snart blir den femte den sjätte. Och sammanfattningen av den här dagen är: Tråkig. Riktigt tråkig. Hela dagen har spenderats i soffan med ett kort avbrott för att fixa lite mat, och något kort besök på toaletten. Annars har jag hällt i mig te och vatten, och tittat på halvtaskig tv. Bättre fredagar kan man ha.

Hoppas på att må lite bättre imorgon, och inte spendera hela dagen i soffan. Får se hur det känns.

Nu ska jag fortsätta titta på ZOZO. Rätt bra film faktiskt.

Tjingeling

//Fiia

Kyss

Ingen bra dag

Denna fredag började inte bra. Redan inatt när jag slutat prata med Älsklingen hade jag svårt att somna pga hostan. När jag väl lyckades somna så vaknade jag lika fort av nya hostattacker och feberfrossa. Lyckat.
Vaknade till och från hela j*vla natten, och när jag väl lyckades sova lite längre så sov jag till långt efter lunch. Nästan i alla fall. Vaknade kvart i ett, med ont i magen och tungan av allt hostande. Ingen angenäm känsla direkt. Feberfrossan kommer och går, hostan likaså. Ringde Fridolfs och sa att jag inte kommer ikväll, och Elena trodde att det var Markus fel (Markus är en av kockarna som jobbade igår, och det förekom en del gliringar ang. mitt, enligt dom, "norrländska" ursprung) och att det var därför jag stannar hemma ikväll. Men det är absolut inte därför, och det förstod Elena också, men tyckte ändå att vi kunde skylla på Markus, vi måste ju trots allt skylla på nån. Så nu skyller jag allt på Markus. Ha!

Hittils idag har jag hällt i mig tre koppar te med mjölk, och inte flyttat mig från soffan mer än att hämta telefonen i sovrummet. Så mycket mer action blir det nog inte heller. Måste väl försöka få i mig lite mat framåt kvällen, men blir nog inget mer avancerat än en rejäl äggmacka med majonnäs. Gott, mättande och enkelt att göra. Synd att man inte har några räkor i frysen. Men, det vore nog slöseri med god mat, för känner knappt vad den smakar ändå. Så räkorna får vänta till en annan gång, gärna när jag har lite sällskap.

Ska ringa min mor nu och beklaga mig över jobbiga baciller. Tur att man har sina nära och kära att gnälla lite för, annars skulle man nog gå under. Det är skönt att dom står ut med en!

Tjingeling

//Fiia

Älskar dig så otroligt mycket! ♥

Torsdag = Fullsatt på Fridolfs Krog

Ja, ikväll är det en hel del att göra, hoppas det går bra! Fick ta hand om två bord igår, en fyra och en tvåa, och det gick kanon! Det enda jag inte känner mig säker på är vinerna, dom har en så ofantligt stor vinlista, men man lär väl sig lagom till praktiken är slut... =)

Inatt har jag sovit riktigt riktigt dåligt, vaknat med jämna mellanrum av hemska hostattacker och sen haft svårt att somna om. Ingen höjdarnatt med andra ord. Hoppas jag får sova bättre inatt, och att hostan försvinner snart. Är sjukt jobbigt!

Har egentligen inget vettigt att skriva, så lägger ner.

Tjingeling

//Fiia

Snart bara en vecka kvar! *längtar*

Supergratis.se

En hemsida där man enkelt samlar poäng genom att klicka på länkar, utnyttja erbjudanden mm, för att sen byta in poängen mot tex presentkort, biobiljetter och produkter.
Om ni dessutom vill hjälpa mig på traven med lite poäng kan ni klicka på denna länken http://www.SuperGratis.se/?r=53443
och sen bli medlem! Tack!



/Fiia

*

Snart dags att hoppa in i duschen och göra sig färdig för ännu en dag(kväll) på Fridolfs. Gårdagen var mycket trevlig, lagom mycket att göra, trevliga gäster och trevliga arbetskamrater. Blev mycket trevligt i den meningen =)

Vädret är så här tråkigt grått, och egentligen vill jag bara krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet. Men så enkelt är det inte. Tre kvällar till att jobba, sen en ledig helg. Har ingen aning om vad jag ska göra i helgen, men lugnt blir det. Desto mer blir det att göra nästa helg med flytt och allt. Men det tar vi då!

Nu ska jag nog hasa mig in i duschen.

Tjingeling

//Fiia

Love ♥

Det snöar

Suck. Det snöar. Inte sån där fin kall snö jag ville ha, utan blöta stora flingor som blåser mot marken och smälter så fort dom kommit ner. Sånna flingor man blir helt genomblöt av. Fy fan, då kan vi lika gärna vara utan snön!
Kommer bli redigt blöt om jag måste cykla till praktiken i det här vädret. Usch, hoppas det ger med sig!

Det gick i alla fall kanonbra igår! Mycket trevliga och sympatiska människor som jobbar på Fridolfs. Känns verkligen som ett ställe jag kommer trivas på! Igår var det väldigt lugnt (enligt tjejerna) men jag tyckte att vi trots allt hade rätt mycket att göra för att vara en måndag. Men så är ju jag van vid fjuttiga Tällbergs måndagar.... =)
Fick inte göra så mycket avancerat, mest bära ut mat, duka av och fixa småsaker. Men så är det alltid när man kommer som praktikant, innan man lärt sig stället så får man stå ut med "skitgörat". "Skitgörat" är trots allt något som man gör oavsett om man är praktikant eller inte, så gnälla ska man inte göra! Det skulle vara en aning mer att göra ikväll, så det blir spännande att se...

Dagen har hittils enbart ägnats åt soffliggande, har inte orkat ta mig för något annat. Blir nog sittandes här tills det är dags att duscha och fara till "jobbet". Denna förkylning är inte barmhärtig om man säger så... =S

Tjingeling

//Fiia

Kärlek ♥

1/12 2008

Så, då har vi gått in i årets sista månad, December.För mig är december en snömånad, men här nere har vi ännu inte sett till någon snö. Tyvärr. Detta är även den sista månaden (nästan) som jag bor själv. Ska bli skönt att få sällskap!

Idag börjar som jag skrivit tidigare praktiken. Börjar bli lite nervös, men bara att bita ihop och se glad ut! GLVP! (GillaLägetVarPositiv)

Har städat hela lägenheten nu på dan, dammsugit, torkat golv, städat badrummet, diskat, skurat rent ugnen + gallret mm...Känner mig riktigt duktig, och det kommer kännas ännu bättre när man kommer hem ikväll sen till en helt nystädad lägenhet. Skönt.

Borde hitta på nått att äta innan jag åker in till Fridolfs, men vad sjutton då? Hmm...Är egentligen inte det minsta hungrig, men vet att jag borde äta... Annars står jag där med yrsel och sockerfall i kväll. Inte bra!

Ska kika i kylskåpet få se vad jag hittar =P

Tjingeling

//Fiia

Älskar dig ♥

RSS 2.0