Måndag 29 Juni

Imorgon = Utflyttningsdag =D
På Onsdag = Inflyttningsdag =D

Har hämtat foton i stan idag, och letat banankartonger över hela stan. Åtminstone kändes det så! Först på IcaMaxi, sen på Netto, och till sist på Ica Supermarket där jag äntligen fick napp. Efter cyklande runt halva stan.

Har packat ner skrivaren, allt småplock, skafferiet, alla kläder, och det mesta i badrummet. Imorrn är det packning av resten, ihoprullande av madrass, och sen ska det knökas in i bilen... Det visar sig hur det går, hoppas att allt får plats utan större problem!

Nycklarna ska lämnas hos fastighetsskötaren sen, skönt att inte vår knäppa hyresvärd får tillbaka dom så hon kan blåsa mer folk på pengar i alla fall!

På onsdag 09,00 får vi nycklarna till nya lägenheten, spännande! Allra helst när vi inte sett den in real, utan bara på kort...
Får flytthjälp av systeryster, trevligt! Och det verkar som att hon vill stanna nån natt och få lite systertid. Kan bli kul!

Blir nog ingen blogg på några dagar nu, först när vi kommit iordning kommer det ett inlägg! Hoppas att internet och tv fungerar som det ska direkt vi flyttar in...

Tjingeling

//Fiia


Söndag 28 Juni

Sista söndagen. Sista helgen. Sista månaden. Sista det mesta i denna lägenhet! På tisdag bär det av norrut igen =)

Igår tog vi en snabb tur bort till Eurostop och inhandlade lite öl, och sen till IcaMaxi och köpte lite god mat! Eftermiddagen/kvällen spenderades med latande, grillande och lite television!

Sov lagom länge idag, och vaknade till ordentligt först när Älsklingen kom och sa att frukosten var färdig...Lyxkänsla <3
Vid halv ett tiden fick vi för oss att åka till Ullared en sväng, mest för att Älsklingen inte varit där tidigare, och sen för att ha något att göra. Blev en hel del pengar fattigare, och ex antal filmer rikare =P Älsklingen visste inte riktigt var han skulle börja titta...
Vi avslutade trippen med lite mat på Stantons innan vi drog oss hemåt igen! Nu är det åter latande som pågår.

Imorn ska jag in till stan och hämta mina framkallningar jag gjort, och sen försöka få tag på lite flyttkartonger. Verkar som att alla flyttar i denna stan just nu, så finns inga banankartonger nån stans... I vilket fall som helst så blir det lite packande imorn, och resten på tisdag! Älsklingen måste nog tyvärr jobba heldag på tisdag, men det blir rätt skönt att åka hem på kvällen/natten så vi slipper värmen. Skönt ska det bli att åka i alla fall! Och att få komma hem till min Linus igen! Matte längtar efter dig <3

Nähä, lite frukt kanske?

Tjingeling

//Fiia

GratisBio.se

Är medlem på denna sajt, GratisBio.se, där man samlar poäng som man sedan växlar in mot presentkort! Det positiva är att man på denna sajt endast behöver 200 poäng för att börja lösa in till presentkort! Perfekt!

Bli medlem du också - klicka HÄR

Tjingeling

//Fiia

Fredag 26 Juni - Sista fredagen i denna lägenhet

Ja, för på tisdag flyr vi Halmstad! Ska bli så himla skönt! Och vet att min mor vill lämna tillbaka min hund nu också, hennes flickor har börjat löpa... =P Ingen höjdare! Tur vi kommer hem snart!

Denna vecka har på något underligt vis passerat ganska fort, men jag vet inte riktigt vad jag gjort på dagarna som fått timmarna att gå. Ägnade onsdagen åt webbdesignande. I går blev det mycket läsande, och idag blir det nog också så. Farlig att ha så mycket tid över till läsning, man fastnar så lätt...Måste i alla fall spara lite läsning tills vi ska åka hem på tisdag...Om jag kan =P

Det är då varmt så det förslår nu för tiden, men värmen blåser lätt bort i denna stad, tyvärr. När det är vindstilla är det supervarmt, men så fort det börjar blåsa....Ja, då försvinner värmen, åtminstone en del av den. Skönt att flytta ifrån blåsten i alla fall!

Aja, en helg och en dag kvar, sen ska allt klämmas in i bilen...Kan bli spännande om jag lyckas få in allt eller om jag måste åka och köpa ett takräcke...Visar sig! Känns inte som att vi har så mycket grejer kvar, men är svårt att säga hur mycket det blir nerpackat i kartonger... Som sagt, den som lever får se på tisdag!

Tjingeling på er, Trevlig helg!

//Fiia

Grattis Mikaela på 20-års dagen! Spara lite på systemet till min födelsedag också =)

Tisdag 23 Juni - En vecka kvar

Lämnade in bilen på verkstaden igår, och vid lunch idag fick jag hämta ut den =) Där kan man snacka om snabb och bra service! Överkomligt pris var det också, om man jämför med vad vi trodde det skulle kosta...

Så nu går bilen som den ska igen, skönt! Och vi var varmt välkomna tillbaka till verkstaden för service i framtiden, synd bara att vi flyttar härifrån. Men dom var mycket trevliga, det ska dom ha cred för!

Igår var jag en sväng in till stan när jag lämnat bilen, lämnade in lite kort på framkallning, kikade i lite affärer och köpte mig en bok. Skulle även hämta ett donationskort på Apoteket, men det verkar som att alla har slut på dom. Många som kommit på att man ska donera? Aja, det kvittar egentligen, har anmält mig på nätet redan, men tänkte att det skulle vara praktiskt att ha ett kort i plånboken också... Får fixa ett vid ett senare tillfälle!

Sen gjorde jag inte mycket mer igår, fixade disken och lagade mat. Vid 22-tiden tog jag en lååång promenad för att förhoppningsvis kunna somna lite bättre än kvällen innan. Vet inte riktigt när jag somnade, men tror det gick lite fortare än vanligt i alla fall...

Idag har jag som sagt hämtat bilen, och sen varit och handlat när jag ändå var ute och for. Går åt mycket grönsaker i detta hushåll! Håller på och försöker äta upp en massa ur frysen nu, så vi ska ha så lite som möjligt när vi flyttar på tisdag... Ska rensa ur skåpen sen också, plocka bort en massa som egentligen är för gammalt.

Systeryster har lovat att hjälpa till med flytt på onsdag nästa vecka i alla fall, kul kul! Hon försökte lite försiktigt flika in om hon kunde få sova hos oss nån natt också...Gullunge, får se hur det blir! Först ska vi ta oss hem, bli överfallna av överglada hundar, sova en skvätt, hämta nycklar, bestämma vilka möbler vi ska ha med till nya lägenheten, flytta in dessa, packa upp allt, och komma i ordning... Puh, är en del, men det blir bra till slut!

Nehepp, ska börja med lite mat kanske, så den är färdig tills snyggmannen kommer hem från jobbet. Kycklingsallad blir de idag! =D

Tjingeling

//Fiia

Söndag 21 Juni

Så var midsommarhelgen överstökad! Inte för att vi firat midsommar speciellt mycket i år, men nu är den i vilket fall som helst slut.

Igår var vi till Eurostop och köpte ny kedja till mitt halsband som gick sönder tidigare i veckan. Var hem en sväng och fick sms från Alex att hennes cykel (som jag lovat att ta hem till min mor) stod vid lägenheten och behövdes hämtas innan nya tjejen flyttar in. Sagt och gjort, vi tog en promenix bort till högskolan och hämtade den. Hela kvällen låg vi sen och latade oss, åt onyttigt och bara hade det lugnt och skönt!

Idag har det inte hänt mycket, ska nog ge mig ut på en promenad strax och hoppas att Älsklingen också vill följa med! Solen skiner, och det är varmare än det varit på flera veckor. Hoppas att sommaren äntligen fått tillbaka sin värme!

Imorrn är det inlämning av bil till verkstad som gäller, och hålla tummarna för att det inte blir ruinerande dyrt och att dom hinner färdigt innan nästa tisdag då vi ska flytta! *hoppas hoppas*

Tjingeling

//Fiia


ps: Glöm inte att kika in på min fotoblogg, Livet i Bilder

090619 - Midsommarafton

En ganska grå sådan, men än regnar det inte i alla fall. Alltid nått. Dagen blir lugn, inget överdådigt firande här inte. Lite grillning, lite jordgubbar och massa mys. Räcker för oss!

Mitt i midsommaryran så har vår bil gått sönder. Har helt plötsligt ett hål i kylaren, så all kylarvätska rinner rakt igenom. Kommer inte precis jättelägligt, men det är tur det kommer innan vi flyttar i alla fall. Får ringa verkstad på måndag och hoppas att det inte blir alltför dyrt...  SUCK!

Aja, ska dränka mina sorger i nått annat än bloggen...

Trevlig Midsommar på er!

Tjingeling

//Fiia

Torsdag 18 Juni - Sista skoldagen för denna terminen

Uppe i ottan och bloggar, trots att jag egentligen har sovmorgon. Aja, Älsklingen försov sig och väckte mig för att kolla om jag skulle ha bilen, men bestämde sig ändå för att ta nästa tåg. Kändes lite dumt att somna om för en timme, så jag håller mig vaken istället =)

Idag görs sista skoldagen innan sommarpraktiken, och det är så himla skönt! Dock  har vi en stycke sluttenta kvar som ska göras idag, men jag hoppas att det ska gå vägen...

Sen är det 12 dagar kvar till flytt, längtar! Nästa vecka kommer gå i tråkighetens tecken, då jag är ledig, Älsklingen jobbar, och det finns inte mycket att göra i lägenheten. Får sitta i sängen och rulla tummarna =P

Håller tummarna för att Älsklingen kan sluta lite tidigare den 30:e så vi kommer iväg i anständig tid till Dalom. Spännande att hämta ut nycklarna till lägenheten sen =D Och skönt att träffa våran Linus, han är saknad!

Ska släpa mig ur sängen nu och äta lite frukost, och sen ta mig till skolan för den sista dagen.

På återseende

Tjingeling

//Fiia

Måndag 15 Juni - 15 dagar kvar

Idag har solen trotsat molnen och hållt sig framme hela dagen. Dock utan någon vidare värme, men man får vara glad för det lilla!

Har gjort sluttenta i Socialpsykologi idag, men tror inte att jag lyckas höja betyget mer än vad det är.  Är i vilket fall som helst godkänd från HH (Högskolan Halmstad) så behöver inget mer betyg från Gastro. Wiho, mina första högskolepoäng bärgade =) Kommer nog inte bli så många fler, men ändå =P

Sen har vi fått veta slutbetyget i Barkunskap, och blev godkänd =) Klarade till och med doft-delen, som jag var hetl säker på att jag missat alla på. Hälften rätt i alla fall!

Bara en sluttenta kvar nu då + en inlämningsuppgift som jag ska ge gärnet med imorrn. 3 dagar till, sen är det SLUT, förutom 6 dagar i Augusti! Great!

God mat blev det här hemma också, enkelt som sjutton. Torskblock skurna i "fiskpinne"storlek, kryddade, rullade i ströbröd och stekta i ugnen. Till det wokgrönsaker =) Mums med lite remouladsås till!

Har fått för mig att det är tisdag idag, vet inte varför =S Dagvill?

Tjingeling

//Fiia

Söndag 14 Juni

Seg dag.

Vaknade vid nio-tiden, och vid halv tio drog vi oss ut på en promenad i solen och blåsten. Ingen vidare värme ute idag, men man får ta till vara på dom solstrålar som visar sig.

Annars har inte mycket gjorts idag, har mestadels setat vid datorn och pysslat lite, samt ritat ihop ett litet grattiskort till mormor som fyller år på tisdag. Nu försöker jag räta ut ryggen som värker, samtidigt som jag bloggar. Ingen vidare kombination!

Imorgon börjar första dagen på sista veckan innan skolans "sommaruppehåll". Fyra dagar kvar, sen en och en halv veckas ledigt, sen flytt. Ska bli så himla skönt! Märks att man inte är van vid att bo så här spartanskt, ibland går man varandra på nerverna. Men problem är till för att lösas, och allt blir bra igen =)

Sluttenta i ledarskap imorrn då, sen mat & dryck i kombination-tenta på torsdag. Får även reda på hur barprovet gick, ska bli spännande att se om man klarade sig. Håller tummarna för mig själv!

Sånna här långtråkiga dagar saknar jag Linus så enormt mycket, allt blir så bekymmerslöst när man umgås med honom! Matte längtar efter dig!

Borde ta itu med disken nu, innan matlagningsdags. Får se om jag orkar =P

Tjingeling

//Fiia

090613 - Och så kom solen

Så har då äntligen regnet vandrat vidare, enligt rapport så befinner sig regnet numer över Dalarna, synd för dom! Här latade vi oss fram till 15-tiden, då solen äntligen behagade visa sig igen. Det blev en tur till Biltema för att köpa olja till bilen, sen ut till Tylösand för en promenad på stranden. Blev ingen lång promenad, det blåste så j*vligt, men lite mys ändå. Lite kort hittar ni HÄR!

Sen en snabbis in på IcaMaxi och handlade en massa onyttigt till kvällen, och nu sitter vi här uppblåsta efter massa gott tacos. Självförvållat! Blir nog någon film till kvällen, endera Rocky, eller Babel, det är vad som visas på de få kanaler vi har sen vi körde upp tv:n till Dalarna.

Har fått rapport hemifrån att vårt monster blivit en annan hund, mer harmonisk och lugn än tidigare, får hoppas att det håller i sig även när han flyttar hem till oss! Våran goding!

Tjingeling på er

//Fiia

Fredag 12 juni - Grattis syster

Idag har min syster gått ut mellanstadiet, och nästa gång hon börjar skolan så börjar hon sjuan. Herregud, tiden går så grymt fort. Var det inte igår hon var liten pluttunge som satt fast i leran med gummistövlarna? Eller stoppade grus i petflaskor? När man tänker efter på hur gammal hon blivit, så inser man till slut att man själv blivit lika mycket äldre. Lite mer än 40 dagar tills man fyller 20. Svårt att hänga med i alla svängar. I år är första gången som jag inte varit med när min syster slutat skolan, förutom förra året då jag jobbade till 2 kvällen innan. Annars så har jag alltid varit med, på ett eller annat vis. Hjälp!

En vecka har gått sen jag skrev sist. I tisdags fick jag veta att jag både klarat spanskan och vinkunskapen, det kändes enormt lättande! Skönt =) I onsdags lyckades jag öppna entredörren på skolan rakt på min stortå, så den är mer blå än vanligt, och dessutom större. Tur jag kan knycka Älsklingens skor, för där får tån plats...

Igår hade vi bartenta, tror att jag klarade mig, men det återstår att se på måndag. Klarade i alla fall den praktiska delen, och enligt Richard låg jag åt samma håll som dom som jobbat flera år i bar. Kul att höra! =)

Idag har jag inte gjort många knop, mest legat i sängen och läst lite, kikat på film och pillat i photoshop. Har tvättat sängkläder också, och ska ta itu med disken lite senare. Så enbart lat har jag inte varit!

Helgen blir lugn, som alla andra helger. Ska försöka plugga lite ledarskap, har sluttenta på måndag. Sen ska jag försöka påbörja den meny som ska lämnas in på torsdag. Blir nog bra tillslut.

Har ett grymt sug efter massa sötsaker, vet inte vad det beror på. Var sugen på pizza igår, men när vi väl köpte hem det så åt jag knappt nånting. Nåt som inte stämmer, frågan är bara vad...?

Nä, ska fortsätta lata mig en stund till, sen vika ihop lite lakan!

Tjingeling

//Fiia

Härmed presenteras stolt...

En alldeles egen bildblogg!

Knäpper ju så ENORMT mycket kort, så kan ju faktiskt dela med mig av dom till omvärlden också!

Bloggen hittar ni via denna länk: FOTOBLOGG

Är ännu lite tomt där, men det kommer fyllas på med mer kort så småningom...

Tjingeling!

//Fiia

Fredag 5 Juni - Mysfredag

Ojojoj, vad längesen jag skrev här! Det går lite i perioder, ibland hinner jag helt enkelt inte med att skriva, eller så har jag inget intressant att berätta =)

Vad har hänt sen sist då... Ja, en massa, var ska jag börja?

Vi har i alla fall lite hastigt tömt lägenheten på alla våra grejer (nästan i alla fall) då vi har ett psykfall till hyresvärd som hotar med låsbyte, utslängning och annat skit. Det bästa vi kunde göra enligt juristen på Konsumentverket var att flytta ut alla våra grejer fort som fan. Sagt och gjort, i torsdags knökade vi det största släpet vi hittade på Thule + bilen helt full i grejer och tuffade sakta men säkert hem mot Dalarna. Åkte härifrån kl 18 på kvällen, och var uppe 03...Lagom trött dagen efter, blev knappast bättre av att jag klev upp med mamma och Rauno halv sju på morgonen =) Men men, frivilligt!

Hade en underbart trevlig helg i Dalarna med släktträff och 50 års firande för släkten Aarne Noiva. Kanontur med vädret, dock ibland olidligt varmt! En fin liten tur till Rättvik blev det också för att träffa Älsklingens mamma.

På söndagen for vi neråt igen, som följe hade vi mamma och Ingalill som skulle hämta det sista i lägenheten. Nu har vi bara en madrass på golvet, lite porslin, en urgammal tv som ändå ska slängas, och trädgårdsmöblerna som inte ens är våra. Finns inte mycket att göra med en tom och ekande lägenhet, men det är bara till den sista juni, sen far vi uppåt igen för gott! Längtar nå enormt efter att få flytta in i nya lägenheten, möblera, pyssla och bestämma helt själv =) Äntligen en lägenhet man inte behöver stå till svars mot någon annan om det händer nått, nu får vi göra som vi vill =P

Våran lus Linus fick stanna i Dalarna hos mamma med familj då det inte är vidare roligt att sitta själv i en tom lägenhet här nere. Enligt rapporterna sköter han sig fint och verkar trivas med sina nya kompisar! Här är det dock väldigt tomt och tråkigt utan honom, så det ska bli skönt att få flytta hem och få ha vår gosegris hos oss igen! Älskade pluppen..Han har tydligen tagit min syster med storm (lite kul eftersom hon i vintras när hon såg honom på kort för första gången tyckte att han var skitful) och hon klickertränar en massa konster för fullt. Får väl tillbaka värsta cirkushunden =P

Ikväll blir det mysfredag, vi firar 25 månader tillsammans, och eftersom två-års dagen var mitt i veckan så firar vi ikväll istället =) Räkor, vitt vin och mys!

Gör förresten lite reklam för e-kontakt på Expressen, så vi har fått nya gratis biobiljetter =) Får se vad vi ska utnyttja dom på...

Nepp, ska hitta på nått tills snyggingen dyker upp!

Tjingeling

//Fiia

RSS 2.0