Tisdag 28 April

Idag har varit en mycket hektisk dag!

Spanska, vinlektion med Håkan, en snabb tur hem och ut med hunden, och sen Ullared med lite tjejkompisar! Mycket trevligt, och mycket farligt för plånboken... Blev ändå inte så farligt, mycket får jag tillbaka på lördag när mamma kommer och hämtar allt jag handlade åt dom + aggregatet jag hämtade i fredags. Fint siddu! Blev bland annat en hel del kläder, dels till Rauno, mamma och syrran, men också några tröjor till mig. Lite leksaker till hunden + nytt halsband, lite förbrukningsvaror som påsar, bakplåtspapper och annat tråkigt, nya köksgardiner, en ny plånbok och säkert nått mer jag glömt.

Helgen blir lång, väldigt härligt, ledig ändå från imorrn kväll till på söndag! Såå skönt med många extra dagars ledighet! Ska storstäda här hemma, tvätta fönster och byta gardiner, skura köket mm. Får ju finbesök på lördag så måste piffa upp lite =D

Ska snart krypa ner i sängen till sambon som jag inte sagt många ord till idag. Han åkte innan jag vaknat i morse, och han sov när jag kom hem...Några ord på telefon har det blivit, men vi får ta igen det i helgen.

Tjingeling på er

//Fiia

Lördag 25:e April

Lördag igen, veckorna går grymt fort. Igår hade vi en trevlig tillställning hemma hos Ann-Sofie, lite grillande, lite god dricka och mycket trevligt folk. Hade Linus med mig för lite socialisering. Han skötte sig fint, förutom en sönderryckt kättinglänk (halsband) och lite bjäbbande. Inget allvarligt med andra ord! Får köpa en ny länk... Köpte en boll igår till vårt monster, tjejen lovade att den var tuggsäker, men 30 sekunder efter att han fått den var den trasig. Var tillbaka med den idag, och fick tack och lov pengarna tillbaka. Duktigt Grizzly!

Igår var jag även till Båstad med Anders och Patric för att hämta ett bastuaggregat åt Rauno och Mor. Hyrde en liten minibil från Staoil och drog iväg, så nu står det ett aggregat på uteplatsen. Dom kommer hit nästa helg och hämtar det, så det gör inte så mycket. Passade på att testa nya City Gross och storhandla lite när jag ändå hade bilen, men det var ett dåligt beslut. Lönehelg och ny butik gick inte bra ihop, köade en timme i kassan. Usch. Kom till slut därifrån i alla fall, får återvända någon dag när det lugnat ner sig.

Idag tog vi en tur till Eurostop för att förnya Älsklingens garderob. Som vanligt lyckades vi fantastiskt bra! Två par byxor, en skjorta, en huvtröja, strumpor och skor plockade vi ihop! Hittade även en klänning åt mig själv, kors i taket, så den ska användas på sista maj när vi ska hem till Dalarna på partaj! Blev även en tur till systembolaget för lite mer öl och cider, och så en returrunda på Grizzly för att lämna tillbaka den trasig bollen.

Eftermiddagen har bestått av latande, och nu sitter vi mätta i soffan och slöar. Tobias tittar på Robinson, och jag pillar runt på internet. Följer inte Robinson så noga, men Älsklingen tittar gärna. Låt gå för det!

Nog pladdrat nu.

Tjingeling

//Fiia

Måndag 20 April

En hel vecka sen jag bloggade sist. Ovanligt för att vara jag, men ibland blir det så.
Förra veckan var en kort skolvecka eftersom måndagen var röd. Blev lite hektiskt, och avslutades med en rolig barlektion på torsdagen. På fredagen var jag till flygstaden och köpte lite pyssel till uteplatsen och mina grönsaksodlingar. Supersnälla Kim skickade ner en del fröer till mig, så nu får vi hålla tummarna för att mina gröna fingrar räcker till. Städade undan en del också, storstädade badrummet med mera. Är lika skitigt nu igen, hundrackarn rör upp så mycket damm... =S

I lördags tog vi det ganska lugnt, kastade stenfylld petflaska åt hunden på gärdet för att göra honom trött, han tycker det är jätteroligt att apportera, men också lika kul att bara springa runt med en flaska som skramlar. Roliga hund.
Bakade danska wienerbröd också, blev gott, och till helgen tror jag att jag ger mig på "riktiga" wienerbröd också. Kan ju knappast kalla mig kock om jag aldrig bakat riktiga wienerbröd. =D
Blev en tidig kväll dock, hade sprängande huvudvärk.

Söndagen var lika mycket latande, bakade lite matbröd, men kände fortfarande av huvudvärken, så blev mycket soffsittande, samt en del Greys Anatomi-avsnitt avverkade. Har sett slut på säsong två nu, väntar spänt på säsong tre. Tar tid.

Idag var det skola, hann med ett besök på Fridolfs innan, och skrev underOm det sen blir Falun eller Östersund är en annan sak... Vill ha riktig vinter och möjlighet att börja med draghundarna igen, och då lockar Östersund mest. Men samtidigt får man se till var det finns jobb någonstans, tyvärr kan man inte bara välja och vraka. Fast jag gärna skulle vilja ha en stor gård nånstans i skogen... =)

Nej, ska snart krypa i säng, tidig morgon imorrn.

Vill ni kika på lite kort från dalaresan, så kolla in HÄR!

Tjingeling

//Fiia

Måndag 13 April

Jaha, då var påskledigheten slut. Fort har det gått, men det har varit riktigt skönt! Fint väder har vi också haft!
Långfredagen och Påskaftonen spenderades i Göteborg med mycket trevligt sällskap! På fredagen var vi ute nästan hela dagen, vi gick till Slottsskogen och tittade på alla djur (mest spännande för barnen, men det var skönt att vara ute i solen) sen på kvällen blev det god mat och samvaro!

På lördagen delade vi på oss, Tobias med far åkte in till stan och kikade lite, medan jag, Kim och barnen gick först till en lekpark, och sen till Mariaplan och kikade lite. Hittade ingen eurofloristbutik med fröer, men Kim skulle skicka fröer från trädgården i Stackmora! Snällt!
Middagen åt vi ute, mycket gott och mycket trevligt. Vid halv åtta for vi tillbaka till Halmstad med en mycket mycket trött hund. Mycket nya intryck tar på krafterna!

Igår klippte vi häcken på uteplatsen, krattade gräs"plätten" och pysslade lite allmänt. Senare på kvällen grillade vi lite fläskfilespett och åt gott! Årets första grillning är alltid speciell!

Denna dag har spenderats med latande, har knappt gjort något vettigt. Har inte orkat, magen och ryggen ömmar lite, så har tagit det lugnt, läst och sovit. Ja, jag sov nästan två timmar på eftermiddagen, helt slut i kroppen. Förstår inte riktigt varför.

Men, nu är det lite bättre, har fått god mat av min fina sambo. Imorrn är det skoldags igen, skönt med bara en tredagarsvecka. Måste dock ringa hyresvärden imorrn, vårat kylskåp kyler för mycket. Allt blir fryst! Vet inte hur mycket sallad jag fått slänga den senaste tiden... =S

Aja, ha de gott

Tjingeling

//Fiia

Torsdag 9 April - Skärtorsdag

Japp, nu är påsken här. Blir inget överdådigt firande direkt, men vi åker till Göteborg imorgon för att hälsa på en del av Älsklingens släkt. Trevligt! Linus får följa med och ska träffa Tobias del av släkten för första gången. En prövning! Tåg är han ju van vid att åka, men storstadslivet är mindre bekant. Ska bli spännande att se hur han reagerar på storstaden!

Idag har storstädning stått på schemat, har även fixat tvätten jag inte orkade vika igår =) Uteplatsen har fått sig ett lyft med nytvättade möbler, nyskurad grill och jag har petat ner lite fröer i jord så jag hoppas dom kommer upp som fina blommor! Ska se om jag hittar någon Eurofloristbutik i Göteborg som har fröer också, har en del presentkort där som jag vill utnyttja till nått annat än buketter och inneblommor...Håll tummarna!

Nej, ska ta tag i disken, det är det enda jag inte orkat med än... Eller kanske ska besöka duschen först? Hmm...

Glad påsk på er alla som läser!

Tjingeling

//Fiia

Hemma i våriga Halmstad igen

Ja, igår kom vi då hem till soliga Halmstad. Kom hem vid halv-sju tiden igår, efter en lång och tråkig tågresa. Men, kom ju hem till världens underbaraste sambo, så det var värt det!
Har haft en härlig vecka hos mor med familj, men som alltid: Borta bra men hemma bäst!

Idag kom jag iväg ut på en joggingrunda med hunden imorse, sen frukost, och skoldag. Helt okej dag, spanskaprov som jag är 99% säker på att jag klarade, och sen blindprovning på vin! Svårt, men nyttigt!

Väl hemma bytte jag bara byxor, sen for jag och hunden med cykel till Ica Maxi och storhandlade, min kära sambo har tömt skåpen men inte fyllt på igen... Så det blev mitt jobb =) En massa basvaror blev det, och lite annat också!

Sen har vi fixat lite mat, efter mycket om och men blev det tonfisksallad, gott! Tittar lite på Färjan på femman, och bloggar samtidigt =)

Ska ringa mamma en sväng, sen är det inte långt till sängen. Tidig morgon imorrn!

Tjingeling

//Fiia


Torsdag 2 April

Och jag blev inte lurad igår =) Lurade ingen annan heller, tycker det är lite överskattat...

Idag har jag städat lite här hemma hos mor. Väldigt behövligt då tre hundar släpar in en massa grus, och släpper en massa päls. Sen har jag bakat surdegslimpor, får hoppas dom är goda!

Imorgon är det lunch och bowling med lite gamla arbetskamrater som står på schemat! Ska även hälsa på en sväng på jobbet med min lille lus så att Fredrik får hälsa och kika på honom. Han har en springer han också, så får se vad han säger =)

Kanske ska svänga förbi skolan också, säga hej till lite gamla lärare. Får se hur dagen blir planerad i övrigt!
 
På lördag har jag lovat att bjuda på 3-rätters middag, klurar fortfarande på vad jag ska laga för nått...Förrätt och varmrätt är nästan spikat, ska bara klura ut en smarrig dessert =) Om någon har något bra tips så mottages det tacksamt!

Ska gå en promenad innan solen försvinner!

Tjingeling

//Fiia

Miss you!

Onsdag 1 April

Och än har jag inte blivit lurad, men jag ska väl inte ropa hej än =)

Idag har jag och mina underbara hundar varit ute en tur på sjön i det otroligt fina vädret. Egentligen var det lite varmt för att köra, men det gäller att ta vara på snön, så vi tog en stillsam tur! Min finaste stjärna Linus fick även idag pröva på livet som ledarhund, och han ledde med full klarhet ett sexspann tillsammans med Gorki. Blir bara mer och mer imponerad av denna hund, så himla lättlärd och självklar till allt man introducerar för honom! Har även tränat en del klicker med alla tre innehundar, mamma har en stor "knapp" som när man trycker på den säger den " That was easy". På tio minuter lärde jag Linus att trycka på knappen så den pratar, och sen får han godis. Kul med en lättlärd hund! Cindy kunde redan "trycka" så där tränade vi på att bli skickad fram til knappen och sen trycka. Gick kanon!

Annars så har jag mest latat mig hela dagen, var med syrran och hennes kompis Malin ut en sväng och knäppte en massa kort på både barn och hundar. Flickorna åkte på syrrans skoter i skogen, med Linus springande både efter och före. Det tyckte han var skoj, han får aldrig nog av snö! Tänk vad tråkigt när vi åker härifrån, och han blir själv igen. Vi får snart skaffa fler hundar =) *blink blink*

Ska försöka gå igenom en del kort, och sen installera photoshop så jag kan leka lite även här hemma.

Tjingeling

//Fiia

Saknar dig så in åt helvete, kan bara tänka mig hur tomt det måsta vara där hemma!

RSS 2.0