Söndag 24 Maj - Sista dagen på självstudieveckan

Usch, vill inte gå mer i skolan nu... Orkar inte!

Men men, vad har hänt sen i onsdags då? Hmm...

I torsdags åkte vi till Harald Nyborg i Flygstaden och köpte en stereo till bilen, åkte hem och skulle koppla in den, men då funkar inte displayen... Åkte tillbaka, fick en ny stereo (demoexet, men vad gör de?) fick de inte att funka ändå, men killen på H.N trodde det var för att den inte fick ström till minnet. Sagt och gjort, pillande med lite kablar och omdragningar så fick vi den att starta, dock bara när tändningen är på. Dessutom försann radiokanalerna när man stängde av tändningen... Vi nöjde oss med detta för dagen och ställde bort bilen på parkeringen igen...
På kvällen grillade vi flintastek, gott gott!

På fredagen klev vi upp tidigt och åkte till Jula för att köpa en multimeter, och lite kabel till stereon. Hem, och testa och fixa igen med bilen. Efter lite klurande fick vi det att funka! Duktiga vi =)

Resten av dagen latade vi oss ganska mycket, åt god mat på kvällen sen!

Igår storstädade vi en del, tvättade, och packade ner en massa grejer i kartonger. Ser en aning tomt ut på hyllorna och i skåpen, men vi måste försöka få med så mycket som möjligt hem nu på torsdag när vi åker. Sen fuskade vi och köpte pizza, gott!

Idag har vi inte gjort många knop än så länge, jag har diskat, och så mycket mer blir det nog inte idag. Ska försöka ge mig på lite pluggande, trots att jag inte vill det minsta.

Sen är det då skola imorrn igen, suck suck suck... På torsdag bär det av hemåt, med bil och fullpackat släp. Blir en lång resa, men hoppas att helgen blir trevlig!

Nej, ska försöka plugga lite då...

Tjingeling

//Fiia

Onsdag 20 Maj - Långhelg

Denna veckan har varit kort och intensiv, i måndags gav jag mig på lite plugg, och en storhandling på IcaMaxi senare på kvällen. Tog en lång promenad med Linus i världens åskregn innan sängdags, härligt friskt ute!

Igår var jag en sväng till skolan och var med på antagningsintervjuer inför nästa årskull. Mycket intressant och lärorikt, och man förstod verkligen hur svårt jobb dom har att välja ut 36 elever av hundra sökande...

Sen blev det lite mer plugg, och ganska mycket latande =) Plus en lååång kvällspromenad med hunden!

Idag har inte många knop gjorts, lite pluggande dock, och promenerande i strålande solsken! När Älsklingen kom hem blev det lite mat, och mycket tittande efter passande stereo till bilen... Vi har nog bestämt oss nu i alla fall! Som sagt, vad som helst är bättre än de orginalhögtalare och stereo som sitter i nu!

Nu ska jag kika på Fråga Olle, sen blir det nog sängdags...

Tjingeling

//Fiia

Söndag 17 Maj - Grattis Norge

Vaknade med världens huvudvärk i morse. Och nej, jag var inte ute och söp mig stupfull igår, det enda med alkohol som passerade min strupe var en ynka Frozen pineapple vanilla vodka. En 4:a. Så nej, jag är inte bakfull.

Tror snarare att det är vädret som är boven, det är riktigt kvavt ute. Skulle behövas lite åska så luften blir rensad.
Panodilen har dock lyckats jaga iväg den värsta värken, så nu står jag åtminstone på benen. Har kört igång en omgång med matbröd i assistenten, och funderar på att hitta på nått mer att baka. lite terapi-tid för mig själv i köket. Tobias ägnar sin terapi-tid åt att spela tv-spel, och jag håller mig i köket, lyssnar på musik med minnen och bakar. Vi är olika, och det är kanske det som håller oss ihop så hårt? Aldrig aldrig i livet att jag släpper den mannen!

Igår gjorde vi en god gärning för bilen och var till GDS-hallen på Preem och tvättade och putsade =) Så nu är den ren och fin! Får se hur länge det håller i sig, men den får i alla fall vara fin några dagar!

Annars har vi inte gjort mycket denna helg, grillade lite igår, och tittade sedan på Eurovision. Helt klart en av dom bättre låtarna som vann! Grattis Norge, och Glad 17:e Maj!

Ska försöka hitta på nått att baka, känner för något riktigt gott...Hmm...

Tjingeling

//Fiia

Fredag 15 Maj - Sofia dagen

Min namnsdag idag, och har redan blivit grattad av nära och kära! Tack tack!

Nio dagars ledighet ligger framför mig nu, ska bli grymt skönt! Ska dock försöka ta tag i det eviga pluggandet... Men börjar dock se slutet, inte långt kvar till flytt nu! SÅ HÄRLIGT! Underbart att flytta hem, och dessutom få fira min födelsedag hemma! Planerar för fullt för någon slags tillställning i samband med 20-årsdagen... Får se vad det blir!

Dagen har ägnats åt städning (yttepyttelite, bara dammsugaren som kom fram...) , tvättande (oxå yttepyttelite) och mycket photoshoppande. Blir engagerad i roliga projekt för att hjälpa vänner med design mm och fastnar totalt framför datorn. Inte bra, men så blir det ibland! Skulle kanske valt en grafisk väg istället? Börjar fundera på det. Tycker det är grymt kul att leka i photoshop mm, och knäppa massor med kort. Men samtidigt tycker jag det är kul med ett så socialt jobb som servitris. Kanske kan göra båda? Hälften hälften liksom? =P Aja, bara massa snurrande tankar...

Helgen blir lugn som vanligt, ska passa på att njuta med Älsklingen när han är ledig. Vi får så lite tid tillsammans i veckorna så det gäller att ta vara på helgerna. Ska nog baka en omgång bröd igen, med liten frys går brödet åt fort. Tack och lov är det både stort kylskåp och stor frys i nya lägenheten! Grymt!

Nej, ska fortsätta pilla lite i photoshop nu!

Tjingeling

//Fiia

Söndag 10 Maj

Söndag igen, tänk att helgerna går så sjukt jäkla fort jämt! Visserligen vill jag att tiden ska går fort nu, vill flytta och fixa allt redan nu! Men samtidigt räcker det om bara vardagarna går fort, helgerna får gärna vara för evigt! Är så innerligt trött på skolan, på plugg och på tanken om plugg. Orkar inte plugga - och får då dåligt samvete för att jag inte orkar, och då mår jag dåligt  för det också... Fan, vill egentligen ingenting numera... Känner mig så dum när jag själv valt att plugga, och nu inte orkar. Saken blir ju inte bättre av det. Och det dumma är att jag inte bryr mig, orkar inte ta tag i saker. Drygt.

Helgen har ägnats åt latande, som vanligt. Storstädade dock igår, på 1 1/2 timme drog vi över hela lägenheten. Skönt med nystädat!

Igår grillade vi, myspys trots det lite kyliga vädret. Dagen idag har spenderats i soffan, halvt deppande, halvt tittande på film. Orkar som sagt ingenting.

Ska titta lite på Filip och Fredrik nu, sen inta sängen. En vecka till, sen en veckas ledighet. Ska bli skönt!

Tjingeling på er som läser!

//Fiia

Fredag 8 Maj - En lyckans dag

Ja, vad ska man säga? Idag har allt gått åt vårat håll, allt blir som vi vill!

För det första: Vi har fått lägenhet i Falun! Ringde Kopparstaden i morse och avbokade visningstiden till på måndag, och frågade lite försiktigt hur många som anmält intresse på lägenheten i Herrhagen. Efter lite funderande kom tjejen fram till att hon kunde garantera oss lägenheten, hon behövde bara göra en kreditupplysning på oss. En timme senare fick jag ett mail: "Bekräftelse om bostad. Du har fått den lägenhet du ansökt om". Underbart! Så i skiftet juni/juli flyttar vi till Herrhagen i Falun! Skönt med ett förstahandskontrakt, har bara haft skit med andrahands hittils...

För det andra: Vi bestämde oss igår för att åka och titta på bil idag, så vi möttes i Laholm vid femtiden för att kika på en bil vi valt ut. Allt verkade super, så nu är vi stolta ägare till en bil också! En Audi 80 2.0e årsmodell 1994! Lagom stor bil för oss, och superfin för dom pengarna vi la. Kanon!

Så nu får vi börja planera inför flytten, börja packa lite smått det som inte används i det vardagliga livet. När vi far hem i slutet på maj så hyr vi ett släp och tar med allt vi inte använder, så vi inte har onödigt mycket att släpa på när vi väl flyttar. Känns smart!

Det enda som återstår nu är att Tobias ska ha ett jobb - men det finns tid att fixa det också. Sen är allt komplett!

Trevlig helg på er

Tjingeling

//Fiia

Onsdag 6 Maj

Ojoj, vad tiden rinner iväg fort. Redan maj, nästan sommar utanför fönstret, och dagarna rinner iväg. Hjälp! Vad mycket vi ska hinna med innan nästa månadskifte, planera, genomföra.

Vi har lite hastigt och lustigt (eller egentligen inte, det är nått som grott länge, vi trodde bara att det skulle bli lite längre fram) bestämt oss för att flytta tillbaka till Dalarna, redan i månadsskiftet juni/juli. Så skönt! Har fått jobb på Åkerblads hela sommaren och hösten, så min praktik kommer att göras där i stället för på Fridolfs här i stan. Lägenheter letar vi för fullt, har napp på några i Falun, och det kommer troligtvis bli vår nya hemstad. Ska bli så himla skönt att komma tillbaka "hem", att inte ha längre än en halvtimme till familjen, och sen slippa denna blåsiga stad. Nu har det stormat konstant sen i söndags, ömsom med regn, ömsom med sol. Blåsten gör mig tokig!

Tyvärr är det himla svårt att titta på lägenhet när man bor så här långt bort, men underbara snälla mamma har erbjudit sig att titta åt oss. Tur man har sån fantastisk familj!

Syster min blev oerhört glad åt beskedet, henne spontana kommentar; "nu kan man komma och sova över hos dig lite bättre" haha, gullunge.

Senaste dagarna har jag legat däckad hemma, inte orkat med ett skvatt. Kroppen har totalstrejkat, men nu verkar den vara på uppgång igen. Tyvärr har jag missat två fina föreläsningar i skolan både igår och idag, men inte mycket man kan göra när kroppen säger ifrån så totalt.

Fick en mycket fin present av mor och Rauno när dom var här på blixtvisit i lördags, en alldeles egen hushållsassistent! Har invigt idag, och himlans vad enkelt det blivit att baka bröd nu! Slippa knåda för hand...

Ska ta ut bröden ur ugnen nu, och försöka hitta på nån mat. Nått med köttfärs blir det, men vad är en annan fråga...

Tjingeling

//Fiia

Fredag 1 Maj

Så har vi gjort ännu ett månadsbyte. Valborgsmässoafton igår var för vår del väldigt lugn, jag pillade med designen på Gaming Grounds blogg i stort sett hela dagen, med avbrott för en handlingstur till Ica. På kvällen blev det lite grillning och mys i soffan framför en film.

Idag fick vi för ovanlighetens skull sova lite längre än vanligt, Linus höll sig i skinnet till halv tio! Tog en tennisboll med mig ner på gärdet, så han fick rusa av sig en del. Han apporterade riktigt bra, och peppar peppar så gick han inte på nån fågel idag. Hoppas så smått att det börjar bli bättre, att han inte jagar längre. Men man ska aldrig säga aldrig.

Har planterat om lite småplantor jag satte tidigare i våras, både linfröna och tagetesen har fått ny jord och krukor. Så nu ska dom växa sig stora och starka så jag kan sätta dom i rabatten sen! Linus har varit med ute och spanat på grannens lillgrabb genom staketet, och allmänt tuggat på allt han hittar. Har snart en uteplats gjord av träflis istället för gräs...

Även denna kväll har vi grillat, hamburgare och korv blev det. Mycket gott! Har precis kollat på "Så ska det låta", och funderar på hur resten av kvällen ska te sig. Orkar nog inte se nån film, men det hade Älsklingen önskemål om. Lyckas oftast somna mitt i, så är inget vidare sällskap... Bäst man förvarnar innan.

Imorrn dyker mor och Rauno upp mitt på dagen för att äta lite lunch och hämta bastuaggregatet. Blir trevligt hoppas jag! Var ett tag sen man såg dom (mars, men ändå) så även om det är en kortis, så är det uppskattat! Sen far vi hem i slutet på denna månaden på "50-års" fest! Blir nog en dyr resa, men förhoppningsvis blir det roligt!

Hoppas ni haft en trevlig valborg och första maj!

Tjingeling

//Fiia

RSS 2.0